Published On: mie, Feb 17th, 2016

Legea Defaimarii merge azi la votul final

PNL a propus scoaterea  de pe ordinea de zi a Legii Defaimarii, cerere ce a fost respinsa miercuri cu 66 voturi pentru si 98 impotriva. Deputatii s-au opus cererii de scoatere de pe ordinea de zi si nici nu au adus alte amendamente proiectului de lege, in timpul dezbaterii initiativei in Plenul Camerei Deputatilor.

Gabriel Andronache sustine ca: “Legea defaimarii trebuie respinsa pentru ca nu este constitutionala, incalcand cel putin patru drepturi fundamentale prevazute de Constitutia Romaniei: dreptul la viata privata, la libera exprimare, libertatea constiintei si dreptul la informare. Dupa interventia ferma a societatii civile, a ambasadei SUA, a PNL, PSD a dat inapoi si a eliminat 50% din continutul proiectului de lege. Initiatorul a propus o lege ce instituia cenzura atat in spatiul public, cat si in cel privat”.

Legea defaimarii, intra  azi la votul final al plenului Camerei Deputatilor. Legea a fost modificata luni, fiind eliminate definitia defaimarii si sanctiunile prevazute pentru aceasta, dupa ce actul normativ a fost criticat.

Comentarii

comentariu

About the Author