Published On: lun, Feb 22nd, 2016

Klaus Iohannis doreşte modernizarea Constituţiei

La o dezbatere despre implicarea societăţii civile în politică, Preşedintele României a fost intrebat dacă intenţionează să schimbe Constituţia. Raspunsul acestuia a fost clar: “Da, dar nu în acest an electoral."

"Nu nu cred că o îmbunătăţire a Constituţiei sau o discuţie aşezată despre modernizarea Constituţiei se poate face în an electoral, însă după alegeri eu sunt hotărât să provoc partidele politice la o discuţie de oportunitate a modernizării Constituţiei", a mai declarat preşedintele.

O modificare a Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot. Propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

Revizuirea intră în vigoare după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Comentarii

comentariu

About the Author