Published On: vin, Feb 12th, 2016

Jandarmeria Romana a fost evaluata pentru performantele realizate in anul 2015

Share This
Tags

Joi, 11 februarie, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurată în anul 2015.

Petre Toba nu a fost singurul om al statului prezent, alaturi de acesta la activitatea au mai participat: chestorul general Ioan Buda, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Codruț Olaru, adjunct al Procurorului General al României și Daniel Horodniceanu, procuror-șef DIICOT.

Ministrul Afacerilor Interne a tinut sa aprecieze contributia Jandarmeriei Romane in realizarea si pastrarea sigurantei cetatenilor, reliefand totodata profesionalismul cu care jandarmii romani au efectuat misiunile dificile si in afara granitelor.

Petre Toba a declarat: “Apreciez Jandarmeria Română pentru rezultatele obținute în anul trecut și cred cu tărie că este și va fi o Armă de elită a Ministerului Afacerilor Interne, o Armă în serviciul cetățeanului. Am toată convingerea că, alături de celelalte  structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română va contribui la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și la îndeplinirea principalelor obiective din programul de guvernare și din strategiile sectoriale.”

In anul 2015, la nivel national au fost excutate 692.634 de misiuni, reprezentând o creştere cu aproximativ 50% a numărului acestora faţă de anul precedent (328.300 misiuni în anul 2014). De asemenea, s-a intervenit în 8404 situații ca urmare a solicitărilor primite prin numărul  unic de urgență “112”.

In afara granitelor Jandarmeria Romana a detinut presedintia EUROGENDFOR (Forţa de Jandarmerie Europeană), organizând la Bucureşti, în luna decembrie, cea mai importantă reuniune a structurilor de Jandarmerie din Europa, dar a si preluat pentru o perioadă de un an, conducerea Asociaţiei Forţelor de Poliţie Europene şi Mediteraneene cu Statut Militar (FIEP).

Jandarmeria a participat cu 28 de militari la misiunea NATO Resolute Support Afganistan, a deţinut o funcţie de comandă în cadrul Forţei de Jandarmerie Europeană,  a avut reprezentanţi  în cadrul misiunilor din Congo, Haiti, Mali şi Ucraina, precum şi un ofiţer jandarm care reprezintă Ministerul Afacerilor Interne, în S.U.A, la sediul O.N.U.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-