Published On: vin, Feb 12th, 2016

Jandarmeria Romana a fost evaluata pentru performantele realizate in anul 2015

Share This
Tags

Joi, 11 februarie, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurată în anul 2015.

Petre Toba nu a fost singurul om al statului prezent, alaturi de acesta la activitatea au mai participat: chestorul general Ioan Buda, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Codruț Olaru, adjunct al Procurorului General al României și Daniel Horodniceanu, procuror-șef DIICOT.

Ministrul Afacerilor Interne a tinut sa aprecieze contributia Jandarmeriei Romane in realizarea si pastrarea sigurantei cetatenilor, reliefand totodata profesionalismul cu care jandarmii romani au efectuat misiunile dificile si in afara granitelor.

Petre Toba a declarat: “Apreciez Jandarmeria Română pentru rezultatele obținute în anul trecut și cred cu tărie că este și va fi o Armă de elită a Ministerului Afacerilor Interne, o Armă în serviciul cetățeanului. Am toată convingerea că, alături de celelalte  structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română va contribui la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și la îndeplinirea principalelor obiective din programul de guvernare și din strategiile sectoriale.”

In anul 2015, la nivel national au fost excutate 692.634 de misiuni, reprezentând o creştere cu aproximativ 50% a numărului acestora faţă de anul precedent (328.300 misiuni în anul 2014). De asemenea, s-a intervenit în 8404 situații ca urmare a solicitărilor primite prin numărul  unic de urgență “112”.

In afara granitelor Jandarmeria Romana a detinut presedintia EUROGENDFOR (Forţa de Jandarmerie Europeană), organizând la Bucureşti, în luna decembrie, cea mai importantă reuniune a structurilor de Jandarmerie din Europa, dar a si preluat pentru o perioadă de un an, conducerea Asociaţiei Forţelor de Poliţie Europene şi Mediteraneene cu Statut Militar (FIEP).

Jandarmeria a participat cu 28 de militari la misiunea NATO Resolute Support Afganistan, a deţinut o funcţie de comandă în cadrul Forţei de Jandarmerie Europeană,  a avut reprezentanţi  în cadrul misiunilor din Congo, Haiti, Mali şi Ucraina, precum şi un ofiţer jandarm care reprezintă Ministerul Afacerilor Interne, în S.U.A, la sediul O.N.U.

Comentarii

comentariu

About the Author

-