Published On: lun, Feb 15th, 2016

Iohannis, în cadrul Conferinţei de la Munchen: Zona Mării Negre este crucială pentru securitatea regională şi euroatlantică

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut în alocuţiunea sa la cea de-a 52-a Conferinţa de Securitate de la Munchen că în actualul context geopolitic  zona Mării Negre are o deosebită importantă pentru securitatea regională şi euroatlantică.

Preşedintele a declarat: “În lumina recentelor evenimente şi având în vedere contextul geopolitic, zona Mării Negre se dovedeşte a fi crucială atât pentru securitatea regională, cât şi pentru întreaga securitate euroatlantică. Nu ne putem permite să gândim limitat din punct de vedere strategic, iar competenţa şi expertiza noastră pot contribui substanţial la soluţionarea problemelor care alcătuiesc arcul de instabilitate din zona Mării Negre.”

Klaus Iohannis a mai sustinut că România este şi va rămane un pilon al democraţiei şi al stabilităţii în regiune şi că “vom continua să fim o sursă de securitate la frontiera de est a NATO şi a UE.

Preşedintele Romaniei şi-a incheiat discursul astfel: “Cooperarea şi coordonarea NATO-UE reprezintă garanţia securităţii şi a prosperităţii. Avem nevoie de angajamentul consolidat şi autentic, manifestat reciproc, de fiecare organizaţie.”

Comentarii

comentariu

About the Author