Published On: joi, Feb 18th, 2016

Instanta a hotarat. Violatorul din Ciresu a fost condamnat

Valeriu Balaban, din Comuna Ciresu, in varsta de 60 de ani, a fost condamnat pentru viol asupra unui minor, la o pedeapsa de 6 ani si 6 luni de inchisoare. Judecatoria Faurei si cei de la Curtea de Apel Galati l-au condamnat, succesiv, la inchisoare cu executare, obligandu-l totodata la plata sumei de 15.000 lei, reprezentand daune morale acordate victimei.

Victima, o fetita de 9 ani, care locuieste cu parintii in comuna Baraganul, obisnuia sa merga la bunicii din comuna Ciresu, care erau si vecini cu Valeriu Balaban, zis “Nea Vicu”. Potrivit anchetatorilor, in dimineata zilei de 20 iulie 2015, mama copilei de 9 ani, si-a ajutat parintii, adica bunicii fetitei, sa aduca lucerna de la camp, iar apoi obositi de munca, au intrat sa se odihneasca in casa. In jurul orei 12:00, fetita se juca pe strada, impreuna cu verisoara si varul ei, de 6 respectiv 7 ani. “Nea Vicu”, si-a facut aparitia, aflandu-se in stare de ebrietate si i-a chemat pe copii sa adune dovlecei de la el din curte. Aici, pedofilul a atras-o  doar pe fetita de 9 ani in casa, unde a profitat de ea, batjocorand-o cu degetele. Surprins de varul fetei, violatorul le-a dat voie sa plece, dar nu inainte de a merge in gradina si a le da dovlecei. Fetita a povestit tot parintilor.

Dupa ce i-a fost reprosata fapta josnica, mama victimei de la Ciresu s-a adresat politiei, ancheta fiind ulterior preluata de Politia Faurei. Fetita de 9 ani a fost examinata de medicii Serviviului de Medicina Legala Braila, care au confirmat agresiunea sexuala.

Comentarii

comentariu

About the Author