Published On: Soare, Feb 7th, 2016

Inceput de Proiect pentru doua Grupuri de Actiune Locala (GAL)

Share This
Tags

* ele sunt coordonate de consilierul judetean Cosmin Razmerita * 


Asociatia Grupul de Actiune Locala Campia Brailei si Asociatia Grupul de Actiune Locala Terasa Brailei sunt doua GAL-uri constituite ca un parteneriat privat – public cu membrii fondatori Administratii Locale, reprezentanti ai mediului economic si ai societatii civile.
Structura teritoriala este data de administratiile locale, astfel: GAL Campia Brailei are in component comunele Viziru, Unirea, Bordei Verde si Zavoaia, cu o populatie de 14.111 locuitori si o suprafata de 348,94 kmp; GAL Terasa Brailei are in component comunele Traian, Movila Miresii, Gemenele, Tudor Vladimirescu,Romanu si Cazasu, cu o populatie de 16.037 locuitori si o suprafata de 472,02 kmp.
Pentru cele doua GAL-uri s-a obtinut o prima finantare in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, Masura 19 – Dezvoltare LEADER, Submasura 19.1 – Sprijin pregatitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezoltare Locala.
Proiectul se va desfasura pana la finalul lunii martie si are doua componente. Prima o reprezinta organizarea de activitati de animare, consultare si informare pentru fiecare zona acoperita de GAL. A doua componenta o reprezinta Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala.
In cadrul activitatilor vor fi organizate actiuni de animare care au drept scop mediatizarea proiectului si constientizarea necesitatii de colaborare intre divesrsii actori locali. Actiunile de consultare vor avea ca finalitate definirea prioritatilor de dezvoltare si identificarea solutiilor.
In sprijinul activitatilor vor fi elaborate si distribuite o serie de material informative (pliante, afise, buletine informative), precum si o serie de chestionare care vor fi completate de catre toti cei ce vor sa se implice in proiect.De asemenea, vor fi organizate deasemenea o serie de intalniri pe grupuri de lucru si anume, Administratie Locala, Reprezentanti ai domeniului economic agricol, Reprezentanti ai domeniului economic non agricol si Reprezentanti ai Societatii Civile, pentru a gasi solutii de dezvoltare si de a construe unu necanism de colaborare si implicare active a acorilor locali pentru proiecte integrate de dezvoltare.
Pe baza tuturor informatiilor obtinute in prima etapa, se va trece la elaborarea Strategiei integrate de Dezvoltare, care va fi depusa pentru obtinerea urmatoarei finantari, accea de implementare a Strategiei. Astfel, cele doua GAL-uri vor acorda finantari nerambursabile atat pentru SAdministratiile Locale, cat si pentru mediul economic si societatea civila.
Fianatarile se vor referi in principal la: Sprijin pentru dezvoltarea de intreprinderi mici si crearea de locuri de munca; TIC in cadrul proiectelor de dezvoltare rurala (infrastructura IT in banda larga, acces TIC si facilitate online in zona GAL, cresterea nivelului de utilizare a tehnologiei informatiei la nivelul afacerilor); Sprijin pentru activitati innovative in mediul rural; Sprijin pentru fermieri si procesatori pentru imbunatatirea performantelor economice prin proiecte inovatoare; Stimularea diversificarii activitatilotr non – agricole ii zona GAL –urilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-