Published On: mar, Feb 23rd, 2016

In cazul fetitei de la Bacau, analizele au confirmat infectia cu E.coli

Share This
Tags

Fetita de un an si trei luni dusa vineri la Iasi cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic nu avea si insuficienta renala. Probele de la fetita au fost trimise sambata, la Institutul Cantacuzino. La investigatii s-a vazut ca e bacteria E-Coli enterohemoragica. Tulpina produce toxina Shiga, care le-a atacat organele micutilor din Arges. Si de la mama copilei internate la Iasi au fost luate probe. Fetita acum e bine si ar putea fi externata in cateva zile.

In cazul copiilor din Arges, nu a iesit nimic la analize. Indiferent ca aveau izolata tulpina sau nu, evolutia ar fi fost aceeasi. Forma fulminanta a bolii a determinat decesul. Cei sapte copii aflati inca pe patul de spital, la “Marie Curie”, sunt tot mai bine. Patru mai fac inca dializa, dar rinichii incep sa li se refaca. Temerile persista pentru trei dintre micuti.

Toate complicatiile, cazurile de boli transmisibile si cele neobisnuite vor fi trecute intr-un registru special. O va impune Ministerul Sanatatii tuturor spitalelor din tara. Din martie, vor incepe controale incrucisate intre judete, ca sa nu se mai ajunga la tragedii fiindca nu se respecta regulile.

Cele mai multe spitale controlate anul trecut au primit avertismante. In doua cazuri a fost suspendata activitatea.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-