Published On: mie, Feb 24th, 2016

Grupare, cu membri brăileni, specializată în evaziune fiscală ţinta percheziţiilor DIICOT

diicotGruparea infracţională, alcatuită din persoane din mai multe oraşe, inclusiv Brăila, a  adus un prejudiciu statului de circa 21 milioane de euro. Cele peste 40 de perchezitii efectuate, astăzi, de către procurorii DIICOT Galaţi, în judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi municipiul Bucureşti, s-au soldat cu peste 80 de persoane ce urmează să fie audiate la sediul DIICOT.

În urma cercetărilor s-a constatat că membrii grupării ar fi creat un circuit de societăți comerciale prin intermediul cărora ar fi emis facturi și documente contabile prin care se atesta în mod nereal, achiziționarea de mărfuri și servicii de alte 16 societăți comerciale controlate de aceștia. Prin intermediul aceastei metode, cei anchetați au diminuat masa impozabilă, cu consecința imediată a diminuării taxelor și impozitelor datorate statului.

Prejudiciul cauzat bugetului se ridică la aproximativ 96.000.000 lei, respectiv peste 21.300.000 euro.

Acțiunea este desfășurată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, al structurilor de combatere a criminalității organizate din Bacău și Constanța și al polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Galați.

Comentarii

comentariu

About the Author