Published On: mar, Feb 16th, 2016

Ei sunt cei ce vor prezenta Selectia Nationala Eurovision 2016

Cornel Ilie, membru al trupei Vunk, si Ioana Voicu vor fi gazdele semifinalei si finalei nationale Eurovision 2016, care se vor desfasura pe 4 si 6 martie, la Sala Sporturilor din municipiul Baia Mare.  Alaturi de ei, Jo, va fi si ea acolo, de unde va trasmite emotiile artistilor si primele impresii la cald. Anuntul a fost facut de Iuliana Marciuc, sefa delgatiei Romaniei si producator al Selectiei Nationale, in direct la Radio Romania Actualitati, partener in cadrul evenimentului Eurovision Romania 2016.

Cele două show-uri ale Selectiei Nationale Eurovision 2016 vor putea fi urmarite in direct de la Baia Mare, la TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe TVR+, vineri, 4 martie si duminica, 6 martie.

Compozitor, textier si producator al trupei VUNK, Cornel Ilie are deja si experienta in prezentarea unor show-uri importante. In 2013, a fost prezentator al Romanian Music Awards, iar in 2014, al Premiilor Radio Romania. Cornel Ilie a participat cu trupa VUNK la concursul Eurovision in 2002, cand s-a clasat pe locul al doilea cu piesa “All Too Young” (obtinand maximum de puncte de la juriu si la preselectie, si in finala) la Selectia Nationala. In 2009 a inregistrat o participare la Eurovision cu Tina Geru, cu piesa “Pleaca” (maximum de puncte la juriu la preselectie si semifinala) si o alta cu Alexa, cu piesa “One last night”. In 2010, tot pentru Eurovision a pariat pe Dalma, cu piesa “I’m running”. Compozitorul Cornel Ilie a mai scris pentru Gabriel Cotabita, Loredana, Alexandra Crisan, Valentin Dinu, AG Weinberger, Keo.

Daca  anul trecut, in finala de la Craiova, Ioana Voicu s-a aflat in culise pentru a ne transmite emotiile concurentilor Eurovision, anul acesta ea va fi partenera lui Cornel Ilie pe scena Salii Sporturilor din Baia Mare. Ioana Voicu a mai prezentat la TVR 1 seria de emisiuni dedicate concursului Eurovision in 2015.

Comentarii

comentariu

About the Author

-