Published On: mie, Feb 24th, 2016

“Educatie si sanatate”, o noua materie in scoli si gradinite

Share This
Tags

Patriciu Achimas Cadariu, Ministrul Sanatatii, a declarat miercuri, ca vrea o noua materie in scoli si gradinite, respectiv  “Educatie prin sanatate”. La aceasta materie, copii sa invete despre alimentatia sanatoasa, igiena si lupta impotriva alcoolului si fumatului.

"Personal cred ca aceste ore ar trebui sa fie obligatorii si cred ca avem o resursa fantastica la care trebuie sa apelam – medicii scolari. Suntem obligati sa sustinem aceasta specialitate, medicii scolari se împutineaza. Sunt medici scolari, asistente care lucreaza în cabinetele scolilor, cu o experienta extraordinara si marea lor majoritate cu o educatie extraordinara", a declarat Cadariu. "Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Nu este genul de interventie cu rezultate peste noapte. Investim în viitor, investim în viitorul copiilor nostri, în viitorul Romaniei. De aceea cred ca trebuie sa insistam pe aceste lucruri".

Ministrul a mai adaugat ca medicii si asistentele scolare ar putea deveni educatori excelenti  cu ajutorul unor cursuri de pregatire pedagogica de scurta durata.

Comentarii

comentariu

About the Author