Published On: mie, Feb 17th, 2016

Decizie fara precedent in telefonia mobila din Romania: Acord intre Orange si Telekom dupa negocieri de peste doi ani

orange_telekom_infobrailaGigantii Orange si Telekom, locul 1 si 3 pe piata operatorilor de telefonie mobila din Romania, au semnat un acord de acces reciproc la retele. Astfel, grupul francez urmeaza să beneficieze de reţeaua fixa de banda larga a celui german, iar grupul german va beneficia de serviciile retelelor 4G si 4G+ ale Orange.

Orange isi va completa portofoliul de servicii, punand la dispozitia clientilor sai servicii de voce şi internet mobil, televiziune prin satelit şi internet cu servicii fixe de internet de mare viteză şi televiziune, folosind reţeaua urbană de fibră optică a Telekom Romania.

Independent de acest contract de acces la reteaua fixa, Orange Romania si Telekom Romania Mobile au semnat un contract de roaming national. In baza acestui acord clientii Telekom Romania vor putea utiliza reţeaua Orange 4G/4G+, beneficiind de acoperire extinsa si calitate superioara pentru serviciile 4G si 4G+.

Astfel clientii Telekom Romania vor putea beneficia de tehnologiile de comunicaţii 4G şi 4G+ chiar si atunci cand nu se afla in aria de acoperire a retelei 4G a Telekom Romania Mobile. Acest lucru va fi posibil prin utilizarea retelei Orange 4G/4G+, care acoperă 72% din populatie la nivel national si 96% din populatia urbana.  Trecerea de la o retea la alta nu va genera niciun cost suplimentar, iar trecerea se va face instant fara intreruperi.

Cele doua companii au tinut sa precizeze ca vor continua sa concureze in mod independent pe piata, fiecare dintre ele urmându-si propria strategie de dezvoltare in concordanta cu viziunea comerciala si de afaceri.

Orange urmeaza sa plateasca aproximativ 5 euro pe luna catre Telekom pentru fiecare client caruia ii va oferi servicii prin infrastructura fixa, plus o serie de taxe de instalare, iar Telekom va plati in functie de traficul de net mobil 4G realizat de clientii sai prin reteaua Orange.

Comentarii

comentariu

About the Author