Published On: vin, Feb 26th, 2016

Daune de peste 400.000 lei din evaziunea cu deşeuri metalice

03mPatronul SC “PitBob Impex” SRL a păgubit statul cu român cu peste 400.000 de lei. Ion Goman urmează să fie judecat pentru declararea fictivă a sediilor firmei şi evaziune fiscală.

Ion Goman, asociat unic şi administrator al SC "PitBob Impex" SRL Brăila, a fost trimis în judecată de către Tribunalul Brăila pentru :” "evaziune fiscală prin omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate" şi "evaziune fiscală prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare", infracţiuni prevăzute de Legea 241/2005.”

In urma cercetărilor efectuate de către achetatori s-a stabilit că Ion Goman, în calitate de patron al societăţii, a achiziţionat de la persoane fizice şi a revândut, în perioada 23 martie – 30 aprilie 2013, cantitatea de 809.083 kilograme deşeuri metalice, fără înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii a operaţiunilor comerciale, "în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a TVA în cuantum total de 210.018 lei". Dar a şi a declarat la Oficiul Registrul Comerţului sediul social din Brăila, strada Ion Ghica nr. 63 şi sediul secundar (punct de lucru) în satul Corbu Nou, strada Independenţei nr. 9 (comuna Măxineni), deşi societatea pe care o conducea nu a lucrat efectiv în aceste imobile. Scopul acestor manevre, precizează procurorii PT Brăila, a fost acela de a se sustrage de la plata impozitului pe profit de 59.549 lei şi TVA de 209.423 lei. 

Comentarii

comentariu

About the Author