Published On: vin, Feb 26th, 2016

Dacian Ciolos va explica criteriile dupa care s-au numit prefectii

Share This
Tags

Prim-ministrul Dacian Ciolos va fi prezent pe 14 martie in fata Parlamentului, pentru a da explicatii si a face publice criteriile dupa care au fost numiti noii prefecti, printre care si Madalina Cochino.

Desi ALDE a solicitat ca Dacian Ciolos sa participe la sedinta din data de 7 martie, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis în urma unor consultari cu Executivul ca dezbaterea sa aiba loc în data de 14 martie.

Daniel Constantin, copresedintele partidului: "ALDE solicita prezenta lui Dacian Ciolos în Parlament pentru a ne prezenta care au fost criteriile în desemnarea noilor prefecti. Au promis prefecti tehnocrati, dar au numit în functii oameni ai PNL".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca premierul Dacian Ciolos va trebui sa dea explicatii publice in problema numirii prefectilor, dupa ce in mai multe cazuri s-a dovedit ca acestia ar fi apropiati de PNL sau asumati public de liberali. “Este atributul Guvernlui, in schimb am inteles ca domnul Cezar Preda a facut o declaratie publica la Braila ca ureaza succes noului prefect propus de PNL. Aici trebuie sa dea raspuns domnul Ciolos si domnul Toba, daca prefectul a fost propus de PNL'', a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai adaugat ca: “Atunci s-a discutat sa nu se procedeze la schimbarea tuturor prefectilor într-o seara, asa cum era procedura deja patentata a PDL. Ceea ce a spus premierul atunci si orice premier o spune, si noi daca am fi ramas la guvernare, probabil ca o parte dintre prefecti ar fi fost schimbati pe diverse motive, mai mult sau mai putin publice. Faptul ca au schimbat 9 sau 11 prefecti… nu asta este o problema. Problema apare ca au iesit la iveala câteva situatii în care prefectii numiti sunt ori fosti membri PNL, ori asumati public de catre PNL, ceea ce îi creeaza o problema premierului la care trebuie sa raspunda rapid''.

Comentarii

comentariu

About the Author