Published On: mar, Feb 23rd, 2016

Cotlet de porc cu sos de mere(4 Portii)

Ingrediente:

cotlet_infobraila·         1/2 kg cotlet de porc

·         2 linguri de unt

·         1/4 cana zahar brun

·         1/4 lingurita de sare

·         1/4 lingurita de piper

·         1/4 lingurita nucsoara

·         1/4 lingurita de scortisoara

·         2 mere de marime medie

Pregatire:

1.       Se incalzeste cuptorul in care se va  frige cotletul de porc.

2.       Se curata merele de coaja, se scoate miezul si se taie in felii.

3.       Se frige cotletul in cuptor, 4-5 minute pe fiecare parte.

4.       In timp ce se frige cotletul, se topeste untul, intr-o tigaie, se adauga zaharul brun, sarea, piperul, nucsoara, scortisoara si merele. Se amesteca  toate.

5.       Se acopera tigaia si se lasa pana se fierb merele, adica pana devin fragede iar sosul incepe sa se ingroase.

6.       Sosul obtinut se adauga peste cotletul de porc si se serveste cald.

Pofta buna!!!!!

Indicii de masa pentru diabetici si bolnavii renali:

·         carne -3

·         fructe -continut mediu de potasiu- 1

·         calorii – 1/2

Comentarii

comentariu

About the Author