Published On: joi, Feb 25th, 2016

Complexul de Porci de la Tichileşti în continuare în situaţie critică

Share This
Tags

11749892_686737764800689_471939960_oAdministratorul complexului a spus ca nu a primit niciun răspuns de la APIA privind contestaţia la decizia de sancţionare a unităţii brăilene. “Vindem porci, iar banii merg automat la achiziţia de porumb, ca să avem ce le da de mâncare animalelor pe care le mai avem", a declarat Marcel Gârbă, şeful complexului.

Complexul de Porci de la Tichileşti a ajuns să supravieţuiască din vânzarea animalelor, iar banii obţinuţi sunt folosiţi pentru a cumpara hrană pentru porcii rămaşi în fermă. Unitatea a ajuns la "autoconsum" pentru a trece peste aceasta criza, cu speranţa că problemele pe care le are cu subvenţia de la APIA se vor rezolva rapid şi în favoarea sa.

"Cum am supravieţuit până acum? Păi, banii obţinuţi din porcii care se vând, merg automat la achiziţia de porumb, ca să avem ce le da de mâncare animalelor pe care le mai avem la fermă. Problema este că într-un viitor apropiat se va atinge şi pragul critic peste care soluţia aceasta nu mai poate funcţiona. Oricum, nu se poate respecta reţeta de hrană pentru efectivul de porci, context în care nu se mai atinge sporul de creştere, adică mergem din pierdere în pierdere. În tot acest răstimp, nu s-a mai întâmplat nimic în sensul că problema cu subvenţia a rămas nerezolvată şi nu a venit răspunsul de la APIA legat de contestaţia noastră. Toată lumea pe la Bucureşti, pe unde merge domnul Caruz să caute ajutor, se arată uimită de ce ni s-a întâmplat, dar nimeni nu a făcut nimic pentru a rezolva problema", a spus Gârbă.

Ferma , aflata în proprietate omului de afaceri Gheorghe Caruz, se afla într-o criză cu hrana pentru animale după ce unitatea a fost notificată de către APIA că ar urma să i se ceară înapoi vreo 13 milioane de lei, banii de subvenţie pe ultimii 3 ani, plus că i s-a blocat plata altor 5 milioane de lei – ultima tranşă la aceeaşi subvenţie aferentă lui 2015 plus avansul pe 2016. De cealaltă parte, conducerea APIA Brăila a respins orice acuzaţie privind o tentativă de răzbunare din partea funcţionarilor ori a instituţiei locale în relaţia cu SC "Complexul de Creştere a Porcilor" SRL Tichileşti.

Comentarii

comentariu

About the Author