Published On: lun, Feb 29th, 2016

Complexul Comercial Armonia neatractiv pentru investitori

60426760_3_644x461_complex-comercial-mall-armonia-braila-birouri-spatii-comercialeDupă aproximativ 7 ani de la închiderea complexului comercial, Mall “Armonia” încă nu şi-a găsit un cumpărător, chiar dacă preţul cerut de lichidator este de trei ori mai mic comparativ cu suma cerută iniţial.

Mall “Armonia” aflat la ieşire din oraş spre Focşani, pe inelul de centură al municipiului, işi cauta în continuare cumpărător, la circa 7 ani de la inchidere şi 5 ani de la falimentul dezvoltatorului imobiliar care-l avea în proprietate. Complexul comercial figurează şi în acest moment la ofertele de vânzare de pe site-ul Casei de Insolvenţă "Transilvania" (CITR) – lichidatorul judiciar care se ocupă de dosarul falimentului "Red Project Three".

Daca iniţial, în 2011, după pronunţarea falimentului preţul complexului  a fost stabilit în jurul a 25 de milioane euro, cu trecerea anilor preţul a avut o depreciere consistenta pana la 6.5 milioane de euro. La data inaugurării, mall-ul fusese cotat la 45 milioane de euro, reprezentând investiţia totală anunţată pentru acest obiectiv de către dezvoltatorul imobiliar "Red Project Three".

Un potenţial cumpărător cu suma de 6.5 milioane euro, ceruta de lichidator, va achiziţiona peste 19,75 hectare de teren, situat în vecinătatea şoselei de centură a oraşului, o clădire cu etaj, având o suprafaţă construită de 36.585 mp, din care 29.500 mp închiriabilă şi o parcare amenajată cu 2.100 locuri. În plus, la categoria bunuri mobile sunt cuprinse mobilierul, birotica, sistemul de încălzire şi ventilaţie, generatorul electric, precum şi sistemele şi reţelele încorporate în bunul imobil.

Centrul comercial “ Armonia” a fost un proiect îndrăzneţ demarat în plină criză economico-financiară globală, care a însumat o investiţie totală de 45 milioane euro. A fost inaugurat la finalul anului 2008, iar după doar 9 luni de funcţionare, şi-a închis definitiv porţile, din cauza vânzărilor slabe.  

Comentarii

comentariu

About the Author