Published On: joi, Feb 11th, 2016

*Cina – Piftelute suedeze cu sparanghel:

Portii: 1.

             Ingrediente:

  • 75 grame de paste fettucini, uscate.
  • 4 lingurite de unt nesarat.
  • 2 lingurite de ceapa tocata.
  • 2 lingurite inlocuitor de oua.
  • 2 biscuiti nesarati.
  • 75 grame carne tocata de vita, 10 % grasime.
  • 1 varf de sare, piper si alte condimente dupa gust.
  • 1 lingurita de faina.
  • ¼ cana de supa de vita, cu un continut scazut de sodiu.
  • 2 lingurite smantana, cu un continut scazut de grasime.
  • 3 buc de sparanghel, proaspat.
  • 100 ml limonada.

              Preparare:

  1. Gatiti pastele in functie de instructajul de pe ambalaj, omitand sarea si grasimea. Scurgeti pastele.
  2. Topiti o lingurita de unt si caliti ceapa pana se face sticloasa dar nu o lasati sa se faca maro.
  3. Combinati substitutul de oua cu biscuitii maruntiti intr-un bol. Lasati cateva minute pana se inmoaie biscuitii. Adaugati ceapa, vita si condimentele si amestecati pana se omogenizeaza.
  4. Formati mici piftelute in podul palmei. Adaugati o lingura de apa daca aveti nevoie. Incalziti 2 lingurite de unt intr-o tigaie si rumeniti piftelutele la foc mediu.
  5. Intr-o cratita mica topiti restul de unt si adaugati faina, amestecand constant timp de 1 minut. Adaugati treptat supa de vita, amestecand  sosul pana se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati smantana in sos.
  6. Gatiti sparanghelul la abur deasupra unei cratiti cu apa in clocot.
  7. Serviti piftelutele cu paste si sos. Adaugati sparanghelul pe marginea farfuriei. Serviti cu limonada!

            Indici de masa pentru diabetici sau bolnavi renali:

  • Carne-3.
  • Amidon-3.
  • Legume- sarace in potasiu-1/2.
  • Grasimi-2.
  • Calorii -1.
  • Carbohidrati-  4-1/2.

Sfaturi: *Cautati o supa de vita cu 140 mg sodiu sau mai putin pentru fiecare cana. Daca nu gasiti alegeti o varianta cu 480 mg sodiu dar omiteti sarea din piftelute. Evitati sa alegeti o supa de vita care are clorura de potasiu in lista de ingrediente.

              *Puteti inlocui untul cu margarina.

              *Ajustati lichidele in functie de dieta.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-