Published On: joi, Feb 25th, 2016

Centrul de dializa din Braila a fost preluat de Grupul Diaverum

Compania International Healthcare Systems SA, cea care detinea zona Capitaniei Portului, inclusiv Centrul de dializa, a fost preluata de Grupul Diaverum, acesta fiind printre primii de pe piata serviciilor medicale. Diaverum, prin companiile SC Diaverum România SRL si Diaverum Holding S.A.R.L., a preluat SC International Healthcare Systems SA si activitatea de nefrologie a SC Inter Health Systems SA, conform unui anunt facut de Consiliul Concurentei, care a aprobat tranzactia. International Healthcare Systems detinea 15 centre de dializa situate in mai multe orase, printre care si Braila.

Intr-un comunicat de pe site-ul Consiliului Concurentei se specifica ca: "Autoritatea de concurenta a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata româneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante", este specificat in comunicat.

In urma preluarii clinicilor de dializa apartinând SC International Healthcare Systems SA, Diaverum isi va extinde activitatea pe piata serviciilor de hemodializa si dializa peritoneala din zona de captare a centrelor de dializa din Braila, Petrosani, Galati, Târgu Mures, Busteni, Buzau, Calarasi, Constanta, Craiova, Focsani si Râmnicu Vâlcea si isi va creste numarul de pacienti, care vor beneficia de servicii de hemodializa si dializa peritoneala din zona de captare a centrelor de dializa din Brasov si Bucuresti.

Comentarii

comentariu

About the Author