Published On: mar, Feb 16th, 2016

Caruz a declarat ca nu mai are cu ce hrani cei 41.000 de porci din ferma Tichilesti

Gheorghe Caruz, om de afaceri brailean, acuza APIA Bucuresti ca ii distruge Complexul de Crestere a Porcilor Tichilesti. Caruz declara ca nu mai are cu ce sa hraneasca cei circa 41.000 de porci din ferma zootehnica din comuna Tichilesti. El sustine ca s-a ajuns in aceasta situatie drept urmare a interpretarii in mod rauvoitor a unor reglementari legale. El acuza o decizie APIA din 2015, prin care se impune returnarea sumelor incasate ca subventie pentru bunastarea porcinelor, blocarea platii ultimei transe pe 2015 si a avansului pe 2016, precum si excluderea de la plata subventiei din urmatorii ani. Motivul ar fi nerespectarea normelor legale in ceea ce priveste transporul porcinelor.

Gheorghe Caruz a declarat ca nu mai are bani pentru a cumpara hrana pentru animale, ca magaziile sunt goale si ca nu mai are bani nici sa plateasca utilitatile si nici slariile celor 130 de angajati: “Acesti oameni raman fara loc de munca, acesti oameni nu pot sa se mai angajeze, ca ei au peste 50 de ani, majoritatea sunt din Tichilesti, nu au unde sa se duca, si chiar daca voi castiga in istanta, activitatea se distruge, pentru ca animalele nu au ce manca, nu mai avem cu ce plati salariile, nu mai avem cu ce plati utilitatile. Pana vom castiga in istanta, peste vreo 2 ani, probabil, activitatea de acolo se va inchide”. Caruz sustine ca decizia APIA se bazeaza pe un ordin “ilegal” dat de Ministerul Agriculturii care stabileste unilateral sanctiuni mult mai mari decat cele prevazute initial.

“Solicitam Ministerului Justitiei si Tribunalului Braila sa aprobe solutionarea contestatiei noastre in regim de urgenta”: a spus Caruz. Reprezentantii APIA Braila sustin ca decizia contestata de omul de afaceri brailean a fost luata ca urmare a nerespectarii prevederilor legale privind acordarea subventiilor.

Comentarii

comentariu

About the Author