Published On: mie, Feb 17th, 2016

Cartuşe de vânătoare şi ţigări de contrabandă depistate la Albiţa

Inspectorii vamali din P.T.F. Albiţa au depistat trei persoane care încercau să introducă ilegal în ţară, lipite pe corp, 5.100 ţigarete de provenienţă R. Moldova.  Totodată, în portbagajul autoturismului au fost depistate şi 4 cartuşe de vânătoare.

1În ziua de 16 februarie, în jurul orei 20.00, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Alexandru R., în vârstă de 29 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în R. Moldova. În maşină mai erau doi cetăţeni din R. Moldova, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 20, respectiv 51 de ani.

În baza profilului de risc s-a realizat un control amănunţit asupra autoturismului şi persoanelor. În urma acestui perchezitoriu poliţistii vamali au descoperit în portbagajul autoturismului, 4 cartuşe de vânătoare, precum şi 5.100 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova lipite pe corpul celor trei persoane, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră.

După constatarea acestor fapte, Alexandru R. a declarat că este posesor de permis de port armă şi permis de vânătoare în R. Moldova şi cunoaşte legislaţia română în domeniul armelor şi muniţiilor, dar a uitat cele 4 cartuşe în portbagajul autoturismului la ultima partidă de vânătoare la care a participat, în R. Moldova.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

Conform prevederilor legale, tigaretele in valoare toate de 1.148 lei au fost retinute iar peroanele inculpate au fost samctionate conventional cu amendă în valoare totală de 15.000 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author