Published On: mar, Feb 23rd, 2016

Bunea Stancu rămâne în arest

bunea stancu2Instanţa de la Focşani a respins cererea de liberare condiţionată pentru Gheorghe Bunea Stancu în dosarul "Mită la PSD". Judecătorii motivează această decizia prin faptul că Stancu nu a arătat niciun fel de regret pentru fapta care a fost condamnat şi nu a convins că perioadă petrecută în arest a fost suficientă pentru reeducare. Mai mult Bunea Stancu mai este cercetat în alte două dosare.

În faţa judecătorilor, reprezentantul Ministerului Public – procuror din cadrul DNA Galaţi, a susţinut că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea liberării condiţionate, însă a solicitat respingerea cererii de liberare condiţionată. Acesta a precizat ca Stancu mai este cercetat în alte două dosare, în consecinţă se poate vorbi de o persistenţă infracţională. Gheorghe Bunea Stancu a motivat, în faţa judecătorilor,  că pe perioada detenţiei a incercat să aibă "un comportament normal, cum prevede legea, să nu încalce legea sub nicio formă, să facă cursuri de calificare, să muncească şi că a încercat să îndeplinească toate criteriile legale pentru a se întoarce cât mai repede în mijlocul familiei".

"Nu s-a creat convingerea că perioada executată din pedeapsă este suficientă pentru reeducarea petentului, scopul educativ şi preventiv al pedepsei nefiind astfel atins, pentru ca acesta să se încadreze în viitor într-o viaţă normală în afara câmpului infracţional.”, au concluzionat judecătorii.

Gheorghe Bunea Stancu a înaintat o contestaţie, iar cazul va ajunge Curtea de Apel Galaţi, unde se va finaliza cazul.

Comentarii

comentariu

About the Author