Published On: mie, Feb 24th, 2016

Brazilia a confirmat peste 500 cazuri de microencefalie

In Brazilia s-au confirmat 583 de cazuri de microencefalie, inregistrate incepand din octombrie 2015, malformatie congenitala ce ar putea avea legatura cu virusul Zika. Epidemia Zika este cauzata de un virus ce se transmite prin intepatura tantarilor din specia Aedes.

Brazilia investigheaza alte 4.017 cazuri de microencefalie, in conditiile in care 950 de cazuri nu au fost confirmate. Ultimul bilant din 17 februarie era de 508 cazuri confirmate si 3.935 de cazuri suspecte de microencefalie, maladie care apare la nou-nascuti sub forma unui cap subdezvoltat, ceea ce duce la grave probleme de sanatate si chiar la decesul acestora.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat Zika urgenta medicala globala pe 1 februarie pe fondul unei posibile legaturi cu microencefalia. Virusul Zika a fost depistat în peste 30 de tari si se raspândeste rapid în special în America Centrala si cea de Sud. Nu exista vaccin sau tratament pentru combaterea virusului, care cauzeaza stari de febra moderata, iritatii si ochi rosii.

In Brazilia, cel putin trei persoane au murit în urma complicatiilor aparute pe fondul infectarii cu virusul Zika.

Comentarii

comentariu

About the Author