Published On: mar, Feb 16th, 2016

Brăileanca, Ana Podgoreanu, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor

În perioada 10-13 februarie s-a desfaşurat Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor de la Oradea unde s-a adus in discuţie o lista cu problemele existente din invaţământ. Totodată s-au realizat şi alegeri pentru ocuparea celor cinci posturi vacante de vicepreşedinte din cadrul Consiliului Naţional al Elevilor (CNE).

Cu acest prilej eleva, Ana Podgoreanu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Brăila(CJE), şi-a prezentat candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte in fata a 140 de tineri, reprezentanţi ai tuturor elevilor din ţară.

Tânăra brăileancă a reuşit sa fie convingătoare motiv pentru care a reuşit sa ocupe unul din posturile vacante. Alături de Ana au mai participat alţi şase tineri elevi din judetele Cluj, Maramureş, Mureş, Suceava,Vaslui si Timiş. Dintre cele cinci posturi vacante, doar trei poziţii au fost ocupate. Ceilalţi doi elevi care au fost numiţi in funcţia de vicepreşedinte sunt Filip Lariu – preşedintele CJE Cluj si Dragoş Chirila Preşedinte CJE Timiş.

La eveniment a participat şi ministrul Educaţiei, Adrian Curaj. În cadrul acestui eveniment s-au pus in discuţie problematicele cu "acel cod al drepturilor şi obligaţiilor elevului, aşa cum prevede Legea 1, vorbim de asemenea despre decontul integral al navetei, despre problematica manualelor şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a, la fel pentru problema manualelor şcolare de clasa a III-a", a afirmat presedintele CNE Horia Onita.

Adunarea care s-a desfăşurat la Oradea a avut loc pentru a XIX-a oară. Tot cu acest prilej, Consiliul Naţional al Elevilor a marcat un deceniu de existenţă.

Comentarii

comentariu

About the Author