Published On: mie, Feb 10th, 2016

Brăila în coada clasamentului Best Cities 2016, realizat de Forbes

Share This
Tags

Publicaţia Forbes a publicat ediţia acestui an cu topul celor mai bune 40 de oraşe din România pentru afaceri în 2016 – Forbes Best Cities. Clasamentul ajuns deja la a patra ediţie, reconfirmă că Brăila nu este un mediu prielnic pentru afaceri, chiar dacă se clasează cu două locuri mai sus comparativ cu anul trecut, municipiul se situează pe locul 31.

Metodologia folosită pentru a departaja oraşele constă in analizarea reşedinţelor de judeţ, polilor de business din fiecare unitate administrativă. Au fost luate în calcul zece criterii (Produsul Intern Brut pe judeţ, PIB-ul pe cap de locuitor, societăţile comerciale cu capital străin, câştigul salarial, şomajul, numărul întreprinderilor active, infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, stocul de locuinţe, unităţile de învăţământ).

Conform realizatorilor topului principalele industrii sunt construcţii, metalurgie şi energie, Vard Brăila (construcții navale), Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila (tratarea și distribuția apei) și Brainconf (industria textilă) fiind cele mai puternice companii înregistrate în județ.

Cel mai bine clasate oraşe din regiunea Sud-Est, din care facem parte, sunt Galaţi şi Constanţa, iar la nivel naţional cea mai importantă schimbare faţă de anul trecut constă în căderea Bucureştiului pe locul al treilea după Timişoara şi Cluj.

Comentarii

comentariu

About the Author

-