Published On: joi, Feb 25th, 2016

Bolizi, bani şi aur confiscate de procurorii DIICOT

Share This
Tags

diicotPercheziţiile procurorilor DIICOT de ieri ,de la Brăila şi alte judeţe, s-au soldat cu o captură impresionantă:  19 persoane reţinute, 5 bolizi, câteva sute de grame de aur şi sume enorme de bani.

Mai multe persoane şi societăţi comerciale din judeţele Brăila, Galaţi, Vrancea şi municipiul Bucureşti, bănuite de evaziune fiscală, au fost vizitate de DIICOT. Procurorii au reţinut 19 persoane, reţinut şi o captură impresionantă: 5 autoturisme de lux, 400 grame de aur, 697.000 lei, 41.520 euro şi 4.200 dolari americani.

diicot2

"La data de 24.02.2016, procurori din cadrul DI.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați şi ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat un număr de 39 de percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale unor persoane precum şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi municipiul Bucureşti în scopul destructurării unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost identificat şi ridicate documente contabile în alb, ştampile de la societăţile comerciale utilizate în lanţul evazionist şi alte bunuri care servesc la justa soluţionare a cauzei. Totodată au fost găsite şi ridicate în vederea indisponibilizării sumele de 697.000 lei, 41.520 euro, 4.200 USD, 400 grame aur şi un număr de 5 autoturisme de lux.",  informatii din comunicatul DIICOT emis astăzi.

Membrii grupării au creat un circuit de societăți comerciale prin intermediul cărora ar fi emis facturi și documente contabile prin care se atesta în mod nereal, achiziționarea de mărfuri și servicii de alte 16 societăți comerciale controlate de aceștia. Prin intermediul aceastei metode, cei anchetați au diminuat masa impozabilă, cu consecința imediată a diminuării taxelor și impozitelor datorate statului.

Prejudiciul cauzat bugetului se ridică la aproximativ 96.000.000 lei, respectiv peste 21.300.000 euro.

Comentarii

comentariu

About the Author