Published On: mar, Feb 23rd, 2016

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila organizeaza “Si Copii Iubesc Dragobetele”

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila organizeaza la Sectia Imprumut pentru Copii, Ludoteca, miercuri ,24 februarie 2016 la ora 14.30 si evenimentul “Si Copii Iubesc Dragobetele”.

La eveniment participa elevii clasei a-I-a B de la Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” Braila, coordonati de prof. inv. Primar Iuliana Patrascu. Doinita Stanciu, bibliotecar, va prezenta copiilor legendele, traditiile si credintele legate de ziua de 24 februarie, cand romanii sarbatoresc Dragobetele. Sarbatoarea de Dragobete este considerata in popor echivalentul sarbatorii Valentine’s Day (ziua Sfantului Valentin), denumita si sarbatoarea iubirii. Abordarea acestui subiect reprezinta o buna ocazie pentru cei mici de a afla mai multe despre obiceiurile noastre stramosesti si de a aprecia mai mult sarbatorile specifice poporului roman.

Evenimentul se incheie cu o activitate practica, toti copii participand la crearea unor simboluri ale iubirii pentru parinti,confectionand inimioare, floricele si martisoare traditionale care vor fi oferite la inceputul lunii martie.

Comentarii

comentariu

About the Author