Published On: vin, Feb 19th, 2016

Angajatii SML ramasi fara sporuri salariale

In urma unui control al Curtii de Conturi, din anul 2012, efectuat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, inspectorii au decis ca acordarea sporurilor pentru conditii deosebite catre angajatii Serviciului de Medicina Legala Braila sunt plati ilegale. Astfel, conducerea SJU s-a conformat si a taiat plata sporurilor personalului medico-legal brailean, lucru ce i-a indignat pe angajati, dar si pe sefa Serviciului de Medicina Legala, dr. Gina Ilie.

Dr. Gina Ilie a declarat ca: “Reteaua nationala de medicina legala este alcatuita din 53 de unitati medico-legale. In toata aceasta retea, salarizarea se realizeaza conform metodologiei elaborate de Ministerul Sanatatii, pe baza legilor in vigoare si transmisa institutelor si spitalelor judetene. Dupa cum se poate vedea, doar la Braila salarizarea in Serviciul de Medicina Legala este reglementata de o decizie aberanta si abuziva, emisa pe baza aprecierii unui functionar incapabil din cadrul Camerei de Conturi Braila, decizie ridicata la rang de lege de judecatorii din cadrul Tribunalului Braila si Curtii de Apel Galati. Acesta este adevarul infaptuit de hotararile instantelor anterioare”.

Sefa SML impreuna cu angajatii au pornit procese peste procese,insa fara castig de cauza. Ultima infatisare au avut-o zilele trecute, la Curtea de Apel Galati, instanta care a decis acelasi lucru.

Comentarii

comentariu

About the Author