Published On: vin, Feb 19th, 2016

Ancheta in cazul atentatului din Turcia aproape de finalizare

Procurorul sef al Ankarei,Harun Kodalak, a anuntat ca ancheta este aproape de final. Politia turca a arestat 17 suspecti in ancheta privind atentatul cu masina-capcana comis miecuri seara in centrul Ankarei , soldat cu 28 de morti.

Numele suspectilor nu au fost facute publice, acestia au fost arestati in sapte provincii turce. Procurorul sef, Harun Kodalak, a precizat ca fortele de ordine sunt in continuare in cautarea unui suspect.

Joi, la mai puțin de 24 de ore dupa atentat, presedintele Erdogan si prim-ministrul Ahmet Davutoglu au declarat că atentatul a fost orchestrat de rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si de combatantii kurzi sirieni din Unitatile de protectie a poporului (YPG).  Ahmet Davutoglu a acuzat direct grupare YPG in fata presei:” 'Atacul are o legatura directa cu YPG”. Dar liderul Partidului Uniunii Democratice(PYD), al carui brat armat este YPG a respins acuzatiile.

02191324-243648554

Premierul Davutoglu a mers vineri dimineata la locul tragediei, unde a depus flori si s-a recules, impreuna cu ministrul apararii, Ismet Yilmaz, si cel de interne, Efkan Ala.

Comentarii

comentariu

About the Author