Published On: lun, Feb 29th, 2016

AEP informeaza cetatenii despre alegerile din 2016

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) pune la dispozitia cetatenilor informatii privind modul de desfasurare a alegerilor locale si parlamentare din 2016. AEP asigura legalitatea si transparenta in care se vor efectua alegerile.

Autoritatea Electorala Permanenta este o institutie administrativa autonoma cu personalitate juridica si cu competenta generala in materie electorala, care are misiunea de a asigura organizarea si desfasurarea alegerilor si a referendumurilor, precum si finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, cu respectarea Constitutiei, a legii si a standardelor internationale si europene in materie. Institutia isi desfasoara activitatea cu respectarea principiilor independentei, impartialitatii, legalitatii, transparentei, eficientei, profesionalismului, responsabilitatii, sustenabilitatii, predictibilitatii si legitimitatii. AEP implementeaza in mod constant programe de informare si educare a alegatorilor cu privire la sistemul electoral romanesc. In acest sens, institutia pune la dispozitia opiniei publice mai multe materiale elaborate in perspectiva alegerilor locale si parlamentare din anul 2016, respectiv o serie de videoclipuri, postate pe site-ul institutiei www.roaep.ro, pe canalul oficial de Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCVMKK_34ds9jLXNpM0CLRoA) si pe pagina oficiala de Facebook (https://www.facebook.com/AutoritateaElectoralaPermanenta/?fref=ts).

Avand in vedere campaniile demarate de Autoritatea Electorala Permanenta privind recrutarea persoanelor interesate sa devina operatori de calculator in birourile electorale ale sectiilor de votare, precum si in vederea infiintarii, gestionarii si actualizarii Corpului expertilor electorali, din care urmeaza sa fie desemnati, prin tragere la sorti, presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora, pune la dispozitia cetatenilor, materiale informative:
1. Clip informativ pentru persoanele interesate sa devina operatori de calculator in sectiile de votare:https://www.youtube.com/watch?v=rosRBlzNJzk
2. Clip informativ pentru persoanele interesate sa fie admise in Corpul expertilor electorali, din care urmeaza sa fie desemnati, prin tragere la sorti, presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora:https://www.youtube.com/watch?v=ooWRa1lYKIk

In perioada urmatoare, Autoritatea Electorala Permanenta va continua, sub diferite forme, actiunea de informare a cetatenilor si a societatii civile in legatura cu procesele electorale din anul 2016.

Comentarii

comentariu

About the Author