Published On: vin, Ian 22nd, 2016

Ziua Unirii Principatelor Romane. Programul manifestarilor organizate la Braila

Share This
Tags

AFIS 24 Ianuarie 2016Cu ocazia aniversarii Zilei Unirii Principatelor Romane, astazi si sambata, intre orele 11:00-12:00, brailenii se pot plimba cu tramvaiul de epoca.

In acest timp, actorii Teatrului de Papusi "Carabus", impreuna cu un grup de elevi ai Liceului de Arte "Hariclea Darclee" din Braila, va prezenta calatorilor o sceneta avand ca subiect Mica Unire si, de asemenea, pe parcursul calatoriei cu tramvaiul vor fi impartite flyere celor prezenti.

Duminica, 24 ianuarie, la ora 10:50, oficialitatile brailene se intalnesc pe platoul de la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

La ora 11:00  va incepe ceremonialul militar cu semnalul trompetului, marsul de intampinare, prezentarea onorului, salutul Drapelului de Lupta si trecerea in revista a garzii de onoare si se va incheia cu intonarea Imnului National al Romaniei.

Zece minute mai tarziu, un sobor de preoti va oficia serviciul religios, iar prefectul judetului Braila, Nicu Lucian Olteanu va evoca momentul "24 ianuarie 1859".

La ora 11:25, solistii Casei de Cultura, precum si Muzica Militara vor sustine un program artistic, dupa care va avea loc depunerea de jerbe si buchete de flori la Monumentul Domnitorului   Al. I Cuza.

Festivitatea se va incheie cu Hora Unirii in care “isi vor da mana cu mana”, Prefectul Judetului, Presedintele Consiliului Judetean, Primarul Municipiului, celelalte oficialitati si invitati, precum si copii prescolari, elevi de scoala generala si liceu.

Comentarii

comentariu

About the Author