Published On: lun, Ian 18th, 2016

Vaccinuri obligatorii pentru toti copiii. Amenzi usturatoare si pentru medici

Share This
Tags

vaccinuriOpt vaccinuri vor fi obligatorii prin lege in Romania. Proiectul urmeaza sa fie pus in dezbatere publica si apare pe fondul scaderii acoperirii vaccinale.

Vor deveni obligatorii vaccinurile impotriva hepatitei B, a difteriei, tetanosului, pertussis, poliomielitei, rujeolei, oreionului si rubeolei.

Potrivit propunerii de lege, inscrierea copiilor in gradinite si scoli, de stat sau private, se va putea face doar dupa prezentarea dovezii vaccinarii copilului.

De asemenea, parintii care se impotriveste acestor campanii vor fi obligati sa semenze o declaratie in acest sens, altfel se va considera din oficiu ca sunt de acord cu vaccinarea.

Daca nu isi vaccineaza copilul pana la varsta de 3 ani, parintele este trecut intr-un program de consiliere psihologica, iar dupa aceasta etapa se poate ajunge pana la decaderea din drepturile parintesti.

Legea mai spune ca vor primi amenzi intre 5.000 si 10.000 de lei si gradinitele si scolile care accepta inscrierea copiilor fara adeverinta din partea medicului care sa ateste vaccinarea corespunzatoare varstei (exceptati sunt copiii cu contraindicatie medicala definitiva); directiile de sanatate publica care nu asigura pastrarea in conditii frigorifice adecvate ale vaccinurilor; medicii de familie si medicii implicati in activitatile de vaccinare.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author