Published On: vin, Ian 22nd, 2016

Sfaturi ca sa eviti degeraturile

Share This
Tags

CLIIMA20140201_0015_1 (1)Temperaturile scazute din ultimele zile au transformat mersul pe jos intr-un adevarat chin, expunandu-te mereu la pericolul de a a cadea pe gheata sau de a suferi degeraturi din cauza gerului. Iata cateva sfaturi care iti va arata ce trebuie sa faci pentru a evita degeraturile si cum trebuie sa procedezi atunci cand te confrunti cu ele!

1. Poarta haine groase care sunt rezistente la apa, dar pe care nu trebuie sa le pui in straturi foarte multe pentru a transpira mult. Acest lucru va accentua starea generala de frig. Materialul cu care pielea intra in contact trebuie sa fie cat mai natural. Materialele sintetice rețin și favorizeaza transpirația, care nu face altceva decat sa intareasca senzația de frig și sa ajute la dezvoltarea de bacterii.

2. Cel mai important lucru este sa nu iesi afara cu capul descoperit, deoarece vei simti frigul mult mai accentuat si vei pierde din caldura corpului. De asemenea, infasoara in jurul gatului un fular din lana pentru a te proteja de frig.

3. Nu lasa mainile deescoperite! Purtarea manusilor este la fel de importanta, deoarece extremitatile trebuie protejate de frig, fiind cele mai predispuse la degeraturi, in special cand ai o circulatie periferica proasta.

4. Sosetele groase, dar evita-le pe cele sintetice și alege-le pe cele din materiale naturale, care lasa piciorul sa respire! Astfel nu vei avea picioarele mereu transpirate si cu o senzatie accentuata de frig. Daca te ajuta, ia cu tine o pereche de sosete de rezerva pe care sa le schimbi daca ajungi doar seara tarziu acasa la caldura.

5. Nu consuma bauturi alcoolice pentru a te incalzi! Acestea nu fac decat sa deshidrateze corpul si sa-l expuna si mai mult degeraturilor!

Ce faci in caz de degeraturi

Cel mai important lucru este acela de a intra la caldura si de a consuma cat mai multe lichide calde. De asemenea, este recomandat sa menajezi zona afectata si sa o incalzesti cu ajutorul apei calde, nicidecum fierbinte.

Comentarii

comentariu

About the Author