Published On: joi, Ian 14th, 2016

“Recitindu-l pe Eminescu” / Expozitie de carti la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”

Share This
Tags

La fiecare mijloc de ianuarie, de ziua nasterii Poetului National, Sectia Imprumut pentru Adulti a Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" organizeaza o expozitie documentara menita sa pastreze vie in sufletele noastre opera lui Mihai Eminescu. 

Expozitia intitulata „Recitindu-l pe Eminescu" este deschisa publicului in perioada 15 – 23 ianuarie 2016 si reuneste o bogata colectie de carti (poezie, proza, scrieri politice, critica literara, editii bibliofile).

Mihai Eminescu, poet, prozator si jurnalist roman, a fost socotit de catre cititorii romani si de criticii literari drept cea mai importanta voce poetica din literatura romana, fiind supranumit si "Luceafarul poeziei romanesti". Expozitia este realizata de bibliotecara Silvia Iacob.
 
Din noiembrie 2010, printr-un proiect de lege adoptat in Camera Deputatilor, s-a hotarat ca ziua de 15 ianuarie sa aiba o dubla semnificatie pentru toti romanii, marcand nasterea marelui poet Mihai Eminescu, dar si Ziua Culturii Nationale. 

Celebrarea Zilei de 15 ianuarie are loc in Romania dar si in strainatate, prilej cu care se desfasoara numeroase manifestari cultural-artistice dedicate sarbatoririi evenimentului.

Comentarii

comentariu

About the Author