Published On: mie, Ian 20th, 2016

Profesorul “pistolar” de la “Arte” va ajunge la psihiatru, care trebuie sa spuna daca e “nebun” sau nu

Share This
Tags

Comisia de Etica si Consiliul de Administratie ale Liceului de Arta "Hariclea Darclee" a decis ca profesorul Stefan Lupu, care a propus pe o retea de socializare ca “dascalii sa primeasca dreptul de a purta arma in scoala pentru a-i putea impusca pe elevii care refuza sa-si predea telefoanele mobile sau care injura”, sa ajunga atat in fata unui psiholog, cat si a unui psihiatru, cel din urma trebuind sa stabileasca daca cadrul didactic se afla in deplinatatea facultatilor mintale.

stefan lupuTotodata, profesorul a primit avertisment scris din partea Comsiei de Etica.

Psihiatrul este cel care va hotari daca Lupu va mai preda sau nu de acum inainte.

Stefan Lupu (foto), in varsta de 59 de ani, a comentat la un articol referitor la folosirea de catre elevi a gadgeturilor atunci cand se afla la scoala, venind "cu o contra-propunere la presupupus <<drept>> al folosirii telefoanelor mobile in scoala de catre elevi", si anume "dreptul profesorului de a purta arma in scoala".

"De ce? (…) Pentru a-l impusca pe "elevul" care refuza predarea gadget-ului ori se exprima injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea! O sa credeti ca sunt nebun! Foarte bine! In acest caz, un consult psihiatric de specialitate este necesar – inaintea celui destinat profesorilor – pentru elevii de minim 16 ani, tocmai pentru ca profesorii sa adopte un comportament corespunzator vizavi de anumite reactii! (…) Eu mai am 5-6 ani pana la pensie si – credeti sau nu – vreau sa ies din scoala teafar si nevatamat (<<cu toate tiglele pe acoperis>>)!", a precizat dascalul.

Lupu este profesor de mai bine de trei decenii la Liceul de Arte.

Comentarii

comentariu

About the Author