Published On: mar, Ian 19th, 2016

“Povestile IEI” la Biblioteca Judeteana

Share This
Tags

foto atelierVineri, 22 ianuarie, de la  ora 16.30, iubitorii de frumos si arta populara sunt invitati sa participe la prima intalnire din acest an a atelierului de cusaturi traditionale "Povestile IEI". Atelierele "Povestile IEI", deschise publicului din anul 2014, sunt dedicate mestesugului confectionarii unei camasi traditionale, iar participatii sunt initiati in arta coaserii unui astfel de obiect vestimentar atat de iubit de catre romani.

De data aceasta, "sezatoarea" se va desfasura la sediul Sectiei de Etnografie a Muzeului Brailei, strada Polona nr. 14 , iar gazdele, doamnele Gabriela Dorina Closca, sef sectie, si Ioana Branza, restaurator, vor prezenta cateva dintre tainele restaurarii si reconditionarii obiectelor vechi pe suport textil.

Acest atelier este asteptat de participantii la sezatorile "Povestile IEI", pentru ca adeseori acestia poseda camasi vechi sau alte piese de imbracaminte care au nevoie de retusuri. Fiind obiecte vechi si pretioase, modalitatea de lucru este deosebita, iar sfaturile unor specialisti sunt asteptate si apreciate.

Atelierul "Povestile IEI" se desfasoara lunar, de obicei in spatiul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" , si se adreseaza persoanelor din Braila sau Galati care iubesc arta populara, in general, si celor care doresc sa afle cum se coase o camasa traditionala, in particular.

Periodic, avem invitati din cele mai diverse domenii care prezinta portul traditional din perspective inedite: semnificatii, cromatica, tendinte, tehnici de lucru. Intalnirea lunii ianuarie este rezultatul unei colaborarii frumoase cu specialistii Sectiei de Etnografie de la care avem foarte multe de invatat.

Pe viitor intentionam sa mentinem  interesul participantilor oferind informatii practice, aplicate si prin imbogatirea bagajului de cunostinte din acest domeniu" precizeaza Corina Ciuraru, coordonatorul atelierelor "Povestile IEI Braila – Galati".
 

Comentarii

comentariu

About the Author