Published On: mar, Ian 5th, 2016

Partidele au primit anul trecut subventii de la stat de 1,5 milioane de euro. PNL a primit cei mai multi bani

Share This
Tags

psd pnlPartidele au primit, anul trecut, subventii de la bugetul de stat in valoare de 6.760.468 lei, echivalentul a aproximativ 6.500 de salarii minime pe economie.

Potrivit datelor Autoritatii Electorale Permanente,  cele mai mari subventii de la bugetul de stat au fost incasate de noul Partid National Liberal, rezultat in urma fuziunii dintre PNL si PDL – 2.923.196 de lei , Partidul Social Democrat – 2.441.710 de lei si de Partidul Poporului Dan Diaconescu – 1.026.026 de lei.

Partidul Consevator (PC) care a fuzionat cu Partidul Liberal Reformator (PLR), infiintat de Calin Popescu Tariceanu, in iunie 2015, formand Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE), a primit de la bugetul de stat suma de 237.322 de lei, aproape dublul sumei primite de Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), condusa de Garbriel Oprea – 111.647 de lei.

Cele mai mici incasari de la bugetul de stat le-a avut, in anul 2015, Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD), care a participat la ultimele alegeri legislative in alinata cu PDL, si care a beneficiat de 20.563 de lei de la bugetul de stat.

Sumele incasate de partide parlamentare de la bugetul de stat au putut fi folosite, potrivit legislatiei in vigoare, pentru intretinerea si functionarea sediilor, plata personalului, activitati de propaganda si organizarea de activitati cu caracter politic, precum si pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare in tara si in strainatate, arata legea privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale.

Comentarii

comentariu

About the Author