Published On: lun, Ian 11th, 2016

“Mita la Rutiera” / Agentul Marius Bunea a vrut 400 de euro din banii confiscati de procurori si ridicarea sechestrului pus pe masina!

Share This
Tags

bunea rutiera 2Acuzat de luare de mita in forma continuata si trimis in judecata, Marius Bunea, cel mai cunoscut politist din dosarul "Mita la Rutiera", a cerut instantei sa ii fie restituita suma de 400 de euro din banii confiscati de procurori. Nepotul fostului baron Gheorghe Bunea Stancu a mai vrut sa fie ridicat si sechestrul pus pe o masina.

Procurorii Parchetului General au confiscat de la Marius Bunea, pe 22 mai 2015, suma de 650 de euro.

Judecatorul de la Tribunal a respins solicitarile agentului Bunea, care ramane in continuare sub control judiciar, avand interdictia, ca si ceilalti 20 de politisti – "colegi" de dosar, interdictia de a parasi tara si de a nu se apropia de ceilalti inculpati sau de martori. 

Urmatorul termen de judecata din dosarul "Mita la Rutiera" va fi la sfarsitul lunii ianuarie, pe data de 29.

Spagi pe banda rulanta

Politistii din dosar au dezvoltat o adevarata mafie in interiorul Politiei Rutiere, care pleca de la initierea noilor agenti in tainele spagii si pana la stabilirea unor coduri si reguli proprii, care au crezut ca ii vor feri de procurori.

In perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, inculpatii, agenti de politie din cadrul Politiei Municipiului Braila – Biroul Rutier si Biroul de ordine publica, au primit bani sau alte foloase necuvenite din partea unor conducatori auto care erau depistati in trafic ca au incalcat normele legale referitoare la regimul rutier, in schimbul nesanctionarii acestora, conform procurorilor.

Sumele de bani primite de catre inculpati variau intre 100 si 1500 de lei si erau remise politistilor, fie in documentul RCA, fie in palma cu ocazia strangerii de mana sau in portbagajul autoturismului din dotare.

Modul de operare precaut si planificat al inculpatilor, precum si limbajul codificat utilizat in a pretinde sume de bani, denota o specializare si o abilitate sporita de a folosi metode care sa ingreuneze identificarea si tragerea la raspundere penala.

Pentru a putea proba faptele de coruptie ale politistilor si a descoperi circuitul spagilor, procurorii Parchetului General au folosit 5 investigatori sub acoperire, de la Directia Generala Anticoruptie, 3 femeie si 2 barbati, sub urmatoarele identitati false: o tanara politista – detasata la Biroul Rutier (Andreea Lungu), un cetatean de etnie roma care se ocupa de afaceri cu fier vechi (Dumitru Radu), un agricultor (Robert Valceanu), managerul unui salon de cosmetica (Anca Enache) si o casnica (Mona Stanciu). Toti au inregistrat discutiile purtate cu politistii de la Rutiera.

EXCLUSIV / Noi stenograme din dosarul “Mita la Rutiera” / Apare numele fiului fostului procuror Simpetru / Nepotul lui Stancu isi “cumintea” colegii care-i “suparau” prietenii sus-pusi

Comentarii

comentariu

About the Author