Published On: mie, Ian 6th, 2016

Iohannis nu a participat la sedinta CSM pentru a nu-si intrerupe concediul din Statele Unite!

Share This
Tags

iohannis

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii  s-a reunit miercuri pentru a-si alege noua conducere, pentru functia de presedinte candidând judecatorul Mircea Aron, iar pentru vicepresedinte – procurorul Luminita Palade. 

Presedintele Klaus Iohannis, aflat in concediu in Statele Unite, nu a participat la sedinta, Administratia Prezidentiala fiind reprezentata de Simina Tanasescu, consilier prezidential in cadrul Departamentului Reforma Institutionala si Constitutionala.

Pe ordinea de zi a sedintei plenului CSM se afla si prezentarea raportului de activitate al institutiei pe anul 2015, in mandatul judecatorului Marius Tudose — presedinte si al procurorului Bogdan Gabor — vicepresedinte.

Candidatii pentru sefia CSM trebuie sa prezinte un proiect managerial care sa cuprinda viziunea acestora referitoare la gestionarea competentelor Consiliului si rezolvarea aspectelor legate de resursele umane din sistemul judiciar si proiectele aflate in derulare.

Judecatorul Mircea Aron, care candideaza pentru functia de presedinte al Consiliului, spune, in proiectul de candidatura, ca CSM trebuie sa gestioneze in cele mai bune conditii de transparenta si corectitudine procedurile privind numirea in functii de conducere la ICCJ, PICCJ si DNA.

 

Comentarii

comentariu

About the Author