Published On: mar, Ian 5th, 2016

Interlopul Sgircitu a ajuns scriitor dupa gratii, abordand teoria lui Maslow! Fiul lui Closca, condamnat pentru trafic de droguri, a scris despre…traficul de droguri

Share This
Tags

Titi_Sgircitu_Faţa_nevăzutăAproximativ 200 de detinuti au publicat peste 400 de carti, in ultimii 3 ani, fapt care, pe majoritatea, i-a ajutat sa scape mai repede din inchisoare. Printre puscariasii celebri ca Dan Voiculescu sau Dinel Staicu, care au scris fiecare cate 10 lucrari stiintifice, se afla si braileni cunoscuti, cum ar fi interlopul Titi Sgircitu. Si Simion Nicolae Closca, fiul controversatului afacerist Simion Closca – implicat in retrocedarea Pietei Concordia, s-a apucat de scris cand a ajuns "la racoare".

Sgircitu (foto), eliberat conditionat la sfarsitul lunii septembrie 2015, a descoperit, cat timp s-a aflat in puscarie, ierarhia nevoilor umane, punandu-si gandurile legate de teoria lui Abraham Maslow intr-o carte, aparuta la Editura "Casa Cartii de Stiinta" anul trecut. In "Fata nevazuta a detinutului", camatarul aduce in atentia cititorilor probleme existentiale, concluzionand ca "in varf ajung cei mai buni, dar dupa ce participa la toate etapele vietii".

Condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru trafic de droguri si proxenetism, fiul lui Simion Closca, aflat inca in spatele gratiilor, a scris o lucrare chiar despre una dintre infractiunile pe care le-a savarsit. Cartea se numeste "Raspunderea penala privind infractiunea de trafic si consum ilicit de droguri – teorie si jurisprudenta", cel mai probabil beizadeaua vrand sa arate comisiei care il poate elibera conditionat ca a inteles gravitatea faptelor savarsite.

Sgircitu la plantat trandafiriUn alt puscarias brailean care a devenit scriitor este Dumitru Girbacea, fost presedinte ale Consiliului Local al Tinerilor si al Centrului Antidrog, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru inselaciune, dar aflat acum in libertate. Girbacea a publicat 3 carti, ultima, "Povestiri din infern", fiind lansata anul trecut chiar la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati". Celelalte doua carti: "Managementul deseurilor industriale" si
"Managementul deseurilor de azbest".

 La sfarsitul anului trecut a mai vazut lumina tiparului, cu autorul in inchisoare, si cartea "ILUMINATI-intre adevar si poveste". Politista Irina Lucia Bologa, condamnata pentru luare de mita, este cea care a scris despre societatea secreta fondata la 1776.

La solicitarea HotNews.ro, Ministerul Justitiei a trimis lista integrala a titlurilor scrise de puscariasi, din ianuarie 2013 si pana decembrie 2015.

Comentarii

comentariu

About the Author