Published On: joi, Ian 14th, 2016

Guvernul vrea sa ii plateasca pe bugetari in functie de performanta la locul de munca. Se va apela la specialisti din strainatate

Share This
Tags

salarii bugetariPerformanta ar putea face diferenta intre cresteri si scaderi. Guvernul incearca sa impuna o schimbare majora in felul in care sunt platiti bugetarii, adica salariile sa creasca sau sa scada in functie de cat de eficienti si de bine pregatiti sunt angajatii de la stat.

Cartel Alfa, unul dintre cele mai mari sindicate din tara, nu se opune, insa sustine ca aceste evaluari trebuie facute cu mare atentie, in functie de responsabilitatile fiecarui bugetar.

Guvernul vrea sa finalizeze legea salarizarii unice pana la mijlocul lunii viitoare. Pentru prima data se discuta despre stabilirea unor criterii de performanta.

"Este cu siguranta unul din elementele care va intra in discutie. Evident ca daca vom avea acest element in lege un criteriu de performanta trebuie sa duca la majorare daca este indeplinit si sa fie considerat un penalizator daca nu e indeplinit", a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Legea salarizarii unice si criteriile de performanta urmeaza sa fie negociate in urmatoarele 30 de zile de toate ministerele cu sindicatele, apoi legea va fi adoptata de guvern si trimisa in parlament unde trebuie votata. Intr-un scenariu optimist, legea ar putea intra in vigoare cel mai devreme la 1 ianuarie 2017.

Pana atunci, Executivul a anuntat ca va apela inclusiv la experti din strainatate pentru a stabili metodele de evaluare a angajatilor de la stat.

Comentarii

comentariu

About the Author