Published On: mar, Ian 19th, 2016

Frigul poate provoca accident vascular cerebral!

Share This
Tags

O scadere brusca a temperaturilor poate provoca o crestere a numarului de atacuri cerebrale, frigul avand tendinta sa duca la formarea de cheaguri si la blocarea arterelor.

AVCPotrivit unui studiu realizat de cercetatori germani de la Spitalul Universitatii Jena (Turingia), frigul exterior ar provoca cresterea cu pana la 30% a riscului de accident vascular cerebral.

Frigul are tendinta sa complice circulatia sanguina si, prin urmare, sa favorizeze aparitia cheagurilor. Acestea pot bloca rapid canalele care iriga creierul. In plus, frigul poate duce la ingustarea vaselor sanguine si la cresterea presiunii arteriale, factori extrem de periculosi care sporesc semnificativ riscul unor atacuri cerebrale, scrie doctorulzilei.ro.

Printre simptomele generale ale accidentului vascular cerebral se numara o stare de amorteala, slabiciune sau paralizie a fetei, bratului sau piciorului, de obicei pe o parte a corpului, tulburari de vedere la un ochi sau la ambii (vedere neclara, incetosata, cu pete, vedere dubla sau pierderea vederii), confuzie, tulburari de vorbire sau de intelegere a cuvintelor celorlalti, tulburari de mers, ameteala, pierderea echilibrului sau a coordonarii, dureri de cap severe.

Persoanelor cu risc de AVC li se recomanda miscare in aer liber, dar cu moderatie, mai ales in cazul in care nu sunt foarte sportive.

 

Comentarii

comentariu

About the Author