Published On: mar, Ian 26th, 2016

Fara clasa pregatitoare, copiii nu pot fi inscrisi la clasa I

Share This
Tags

EleviMetodologia de inscriere in invatamantul primar creeaza controverse in randul parintilor ai caror copii au implinit varsta de sase ani si nu au trecut inca pe la clasa pregatitoare.

Potrivit metodologiei de inscriere in invatamantul primar in anul 2016, toti elevii sunt obligati sa efectueze cursurile clasei pregatitoare. In caz contrar, acestia nu se pot inscrie in clasa I.

Daca anii trecuti se putea face o exceptie privind clasa pregatitoare pentru copiii care implineau 6 ani pana la 31 august si puteau fi inscrisi in anul respectiv in clasa I, noua metodologie a eliminat aceasta prevedere.

"Parintii, ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2016 inclusiv, au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar, in clasa pregatitoare" se arata in metodologia emisa de reprezentantii Ministerului Educatiei.

Parintii sunt nemultumiti insa de aparitia tarzie a acestei metodologii, deoarece sunt nevoiti sa piarda un an inainte de a-si inscrie copiii in clasa I.

Cei mai multi parinti sunt ingrijorati ca unii dintre copii au o varsta destul de mare, se apropie de sapte ani si trebuie inscrisi la clasa pregatitoare, unde vor avea colegi chiar si de cinci ani si jumatate.

Comentarii

comentariu

About the Author