Published On: lun, Ian 4th, 2016

EXCLUSIV Mihalcea si-a luat adio de la sefia Parchetului de pe langa Tribunal / Georgica Ciuciumis, noul prim-procuror: “Unde au existat deficiente, lucrurile vor merge mai bine!”

Share This
Tags

ciuciumisParchetul de pe langa Tribunal are sef "plin" incepand cu 1 ianuarie, in persoana Georgicai Ciuciumis (foto dreapta), fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatorie (PJ). Dupa pensionarea Marianei Ion – la sfarsitul lunii august 2015, interimatul functiei a fost preluat de procurorul Fanel Mihalcea (foto stanga), cel care a fost, de departe, cel mai influent si controversat magistrat brailean din ultimele doua decenii. Ciuciumis a fost sefa PJ mai bine de 10 ani.

Ciuciumis s-a instalat pe fotoliul de prim-procuror chiar din prima zi a noului an, urmand sa-l ocupe, prin hotararea Consiliului Superior al Magistraturii, pana pe 1 ianuarie 2019. Noul sef al PT a obtinut 9,35 la proiect si 9,80 la proba scrisa, media finala la concursul organizat in perioada 18 septembrie-16 decembrie fiind 9,57,  mihalceacea mai mare dintre mediile procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati care s-au batut pentru o functie de prim-procuror.

La sefia Parchetului de pe langa Judecatorie, in locul Georgicai Ciuciumis, a fost numita Marinela Cosnita, procuror de la Parchetul de pe langa Tribunal, delegat incepand cu 1 ianuarie 2014 la conducerea Parchetului de pe langa Judecatoria Faurei. Cosnita a obtinut media 8,60. Totodata, noul prim-procuror de la Faurei este Ionel Girip

In febra preluarii functiei, noul prim-procurorul al Parchetului de pe langa Tribunal ne-a declarat ca isi doreste ca ritmul de solutionare a cauzelor sa se accelereze, in contextul in care au existat mari probleme

"Cred ca tot ce s-a facut bine la Parchet trebuie sa continue, iar unde au fost deficiente sa facem in asa fel incat lucrurile sa mearga mai bine. Si cauzele trebuie solutionate mai rapid, desi va fi greu, tinand cont ca schema de procurori functioneaza la 50%", a spus Ciuciumis.

Georgica Ciuciumis a intrat in magistratura in 1996, la Parchetul de la Faurei, unde a fost si prim-procuror, iar in ultimii zece ani s-a aflat la conducerea Parchetului de pe langa Judecatoria Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author