Published On: lun, Ian 4th, 2016

DE CITIT! Recomandarile politistilor pentru soferii braileni care pornesc la drum pe vreme rea

Share This
Tags

zapadaIn conditiile atentionarilor meteorologice, conform carora se vor produce fenomene ce pot afecta siguranta circulatiei rutiere, politistii braileni recomanda participantilor la trafic sa adopte o conduita preventiva de conducere si sa respecte regulile de circulatie ori indrumarile politistilor rutieri.

In zonele de sud și sud-est, precipitatiile anuntate de meteorologi pot produce polei pe arterele rutiere, conditii in care recomandam celor care se vor deplasa in zonele aflate sub atentionare meteo sa circule prudent, cu viteza redusa și sa pastreze in mers o distanta corespunzatoare fata de celelalte autoturisme.

In conditiile unui trafic aglomerat, politistii va recomanda sa va pastrati calmul, sa nu uitati de politetea rutiera si sa nu blocati intersectiile. De asemenea, nu va angajati in depasirea coloanelor de autovehicule.

Daca partea carosabila este umeda ori acoperita de polei sau zapada, toti conducatorii de autovehicule trebuie sa circule cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii meteo este mult mai mare.

De asemenea, conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca atentia pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare.

In situatia in care vizibilitatea este redusa din cauza cetii, ploii, lapovitei sau ninsorii, politistii rutieri recomanda folosirea luminilor de intalnire si pe timpul zilei, permanent, astfel putand reduce riscul producerii unor accidente, pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers.

In cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mai mare de autovehicul, decat in conditii normale.

Curatati in permanenta farurile si blocurile de semnalizare, folositi corespunzator instalatia de ventilatie/climatizare si folositi corect luminile de ceata!

Nu consumati alcool si nu conduceti daca simtiti ca sunteti obositi! Nu vorbiti la telefonul mobil in timp ce conduceti masina, daca nu aveti atasat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

ATENTIE! Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Totodata, pietonii sunt sfatuiti sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in conditii de siguranta.

Comentarii

comentariu

About the Author