Published On: mar, Ian 19th, 2016

Cand au loc simularile la Evaluarea Nationala si BAC. Anuntul Ministerului Educatiei

Share This
Tags

bac-2011-subiecte-si-barem-de-corectare-la-matematica-si-istorie-crop-644x416Ministerul Educatiei a stabilit calendarul pentru simularea evaluarii nationale in perioada 22 – 24 februarie si pentru simularea bacalaureatului in perioada 7 – 10 martie.

Simularea evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a din anul scolar 2015 – 2016 are loc in perioada 22 – 24 februarie, testele constand in doua probe scrise, iar pentru scolile cu predare in limba materna – trei probe scrise.

Astfel, pe 22 februarie 2016 are loc proba la Limba si literatura romana, pe 23 februarie  la Matematica  si  pe 24 februarie la Limba si literatura materna.

Pe 4 martie 2016 vor fi afisate rezultatele.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a din anul scolar 2015-2016 are loc in perioada 7 – 10 martie. Elevii clasei a XI-a vor sustine doua probe scrise, iar cei de clasa a XII-a – trei probe scrise, la care se adauga cea de limba materna pentru scolile cu predare in limba materna.

Astfel, pe 7 martie 2016 are loc proba la Limba si literatura romana, pe 8 martie la Limba si literatura materna, pe 9 martie, proba obligatorie a profilului (matematica sau istorie), iar pe 10 martie proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a, care pot opta intre fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie).

Pe 18 martie 2016 vor fi afisate rezultatele.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, in care s-au desfasurat aceste simulari, prin discutii individuate cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

Comentarii

comentariu

About the Author