Published On: mie, Ian 27th, 2016

Braileni, ati invins! EXCLUSIV Agentia de Mediu a emis AVIZ NEGATIV pentru Afacerea “Stejarul”

Share This
Tags

padurea stejaruOpozitia comunitatii brailene a invins interesele politico-financiare din spatele Afacerii "Stejarul":  Agentia pentru Protectia Mediului a emis, in cursul zilei de miercuri, aviz nefavorabil, la mai bine de o luna de zile de la dezbaterea publica care a avut loc la Cabana "Stejarul".

Cele 13 ha private din Padurea Stejarul nu vor fi atinse de drujba.

Vom reveni cu detalii!

Cum a inceput “Afacerea Stejarul”

In 2011, un grup format din Valentin Chisoceanu, George Iurov, Elena Iurov, Costel Guruianu, Otilia Nita, Leonard Mirza, Laurentia Mirza, Cristian Nita, Cristian Mirza, Alexandra Periverzof, Virgil Voiu, Gina Chisoceanu, Ionel Stanila, Gabriela Stanila, Mihai Periverzof au anuntat ca isi propun defrisarea unei portiuni de 13 hectare din Padurea Stejaru, a caror proprietari sunt, pentru a construi un complex social-sportiv.

Desi numele nu spun mare lucru opiniei publice, printre proprietarii celor 13 ha se afla şi rude ale unor politicieni sau ale unor personaje influente din administratie si lumea afacerilor.

De exemplu, Elena Iurov este sora viceprimarului liberal Alexandru Danaila, care, dupa ce scandalul a luat amploare, a anuntat ca Iurov nu mai are nicio legatura cu aceasta afacere. Si sora lui Mircea Fudulaiche, fostul secretar al Primariei Braila, face parte din grupul investitorilor.

Un alt nume “greu” din “Afacerea Stejarul” este cel al lui Gheorghe Periverzof, mandatarul investitorilor, care a fost prezent la dezbaterea publica din decembrie. Periverzof este cel care a purtat, in 2007, negocierile cu Primaria Braila, in numele mostenitorilor unui corp de cladire al Teatrului “Maria Filotti”. Atunci, afaceristul a reusit sa convinga municipalitatea sa cumpere corpul de cladire cu peste jumatate de milion de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author