Published On: vin, Ian 29th, 2016

Braileanul Francisk Chiriac, suspectat de Guvern ca s-ar fi inteles cu producatorii de tutun! Corpul de control al lui Ciolos face cercetari

Share This
Tags

chiriacSocial-democratul Iulian Francisk Chiriac, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, este anchetat de corpul de control al premierului Dacian Ciolos sub acuzatia ca s-ar fi inteles cu producatorii de tutun, in calitate de membru al Comitetului interministerial pentru controlul consumului de tutun. Numele braileanului apare pe lista mai multor demnitari care ar fi cercetati in aceasta speta, conform Antena 3.

Mai exact, demnitarii ar trebui sa inainteze o propunere de act normativ Guvernului prin care sa amane cu sase luni aplicarea mai multor directive europene. Numai ca acest lucru ar declansa procedura de infringement impotriva Romaniei.

Investigatia preliminara a fost demarata in aceasta saptamana de inspectorii Corpului de control al Guvernului.

Acum, inspectorii verifica toate informatiile care au aparut in mass-media si la nivelul parlamentarilor.

O serie de persoane din comitet sunt suspectate de conflict de interese. Sursele care au facut aceste interpelari sustin ca le-ar fi promis sa intervina pe acel proiect de act normativ care a fost pregatit de mai bine de cateva luni de Ministerul Sanatatii si care implementeaza o directiva europeana pe care Romania deja trebuia sa o transpuna de circa un an, mai arata sursa citata.

Data finala la care directiva ar trebui sa intre este 20 mai, iar atunci producatorii de tutun ar trebui sa fie obligati sa schimbe toata linia de productie, deoarece trebuie sa afiseze un nou mod de ambalaj al tutunului, iar investitia se ridica la câteva milioane de euro.

Cine este Francisk Chiriac?

In doar cativa ani, carnetul de partid si protectia fostului baron Gheorghe Bunea Stancu l-au dus pe braileanul Iulian Francisk Chiriac de la fotoliul de director zonal al unui furnizor privat de servicii medicale in varful Ministerului Sanatatii.

Chiriac este membru PSD din 1996, iar in perioada in care era director zonal al firmei Medcenter, laboratorul de analize medicale de la Braila a castigat licitatia pentru externalizarea serviciilor de laborator ale Spitalului Judetean, unitate spitaliceasca aflata in subordinea Consiliului Judetean, condus la acea vreme de Gheorghe Bunea Stancu – un specialist in acordarea de contracte cu dedicatie.

Francisk Chiriac, PSD-istul pe al carui CV scrie Bunea Stancu

Comentarii

comentariu

About the Author