Published On: vin, Ian 8th, 2016

Brailean SMECHER, posesor de dosar penal / De Revelion a tras doua focuri de arma in curtea casei parintilor!

Share This
Tags

armaPolitistii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat despre faptul ca un brailean de 62 de ani, detinator legal al unei arme de vanatoare de calibru 12×2 mm, pastra arma si munitia aferenta intr-un alt loc decat cel declarat la politie, respectiv la domiciliul parintilor, in comuna Ramnicelu. Totodata, la arma si munitie aveau acces la acestea persoane neautorizate.

Oamenii legii au mai stabilit, in urma cercetarilor, ca, in ziua de 23 decembrie 2015, barbatul ar fi trecut cu arma pe Fondul Cinegetic nr.38 Sutesti, fara a avea acordul gestionarului, iar in noaptea de Revelion ar fi tras fara drept doua focuri de arma in plan vertical, in curtea parintilor. 

Fata de posesorul armei a fost luata masura sanctionarii contraventionale, cu amenda in valoare de 2.000 de lei, conform Legii 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, iar, ca masuri complementare, i-au fost ridicate arma si 16 cartuse aferente, si i-a fost anulat dreptul de detinere, port si folosire a armei letale.

Politistii continua cercetarile pentru a stabili daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de trecerea fara drept pe un fond cinegetic cu arma de vanatoare neinchisa in toc si uz de arma letala fara drept.

Comentarii

comentariu

About the Author