Published On: mie, Ian 20th, 2016

Avertismentul medicilor: Iarna, ultravioletele ard pielea la fel ca vara

Share This
Tags

soare-iarna-zapadaUltravioletele reflectate de albul zapezii ard pielea cu aceeasi intensitate ca ultravioletele de vara. Prin urmare, chiar si in acest anotimp, este obligatorie folosirea cremelor de protectie.

In sezonul rece, timpul indelungat petrecut pe partii, la derdelus sau pur si simplu la o plimbare la altitudine poate lasa semne la nivelul pielii.

Ultravioletele reflectate de albul zapezii ard pielea cu aceeasi intensitate ca si ultravioletele de vara. Chiar si intr-o zi noroasa, la altitudine, exista riscul modificarii culorii pielii. Este bine cunoscut ca bronzul de munte este intens si rezistent.

Medicii ii sfatuiesc pe amatorii sporturilor de iarna sa invete sa detecteze orice semn al pielii cu potential periculos. Leziunile care nu mai trec, fisurile persistente ale buzelor, culoarea lor anormala trebuie semnalate urgent dermatologului.

Mare atentie si in cazul copiilor. Se stie ca pielea copilului este mai vulnerabila atat la temperaturi scazute, vant, umezeala, cat si la radiatii UV.

 

Comentarii

comentariu

About the Author