Published On: mar, Ian 5th, 2016

Anunt IMPORTANT pentru pensionarii Ministerului de Interne. Linie telefonica speciala

Share This
Tags

pensii militareIn conditiile intrarii in vigoare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, ministrul afacerilor interne, Petre Toba, a dispus o serie de masuri pentru informarea pensionarilor MAI, referitor la noile prevederi legislative, printre care si infiintarea unei linii telefonice speciale.

Linia telefonica 021 264 8505 va functiona de luni pana vineri, in  intervalul orar 08.00 – 16.00, fiind gestionata de specialisti ai Casei de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne. 

Totodata, MAI a luat masurile necesare pentru ca pe talonul de pensie, pe care pensionarii il vor primi in luna ianuarie 2016, sa se introduca o mentiune prin care acestia sunt informati ca, pana la data de 30.06.2016, isi pot exprima optiunea cu privire la perioada de timp avuta in vedere pentru realizarea recalcularii pensiei, conform art. 109 sau 110 din Legea nr. 223/2015.   

Cei interesati pot transmite solicitari de informatii privind noul cadru legal aplicabil pensiilor militare la adresa de e-mail casapensii@mai.gov.ro sau la adresa de corespondenta a Casei de Pensii a MAI – Bucureşti, Strada George Georgescu nr. 3, sector 4, Cod Postal 040131. 

In plus, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, www.mai.gov.ro, pe prima pagina, la sectiunea ”UTILE”, a fost creat un link catre pagina Casei de Pensii a MAI (http://www.mai.gov.ro/index03_3_04.html), unde pot fi gasite informatii referitoare la noile prevederi legale privind pensiile militare,  raspunsuri la intrebari frecvente si modalitatile de contact ale specialistilor de la Casa de Pensii a MAI. 

Aceste initiative au ca scop sprijinirea celor care doresc sa beneficieze de prevederile acestei legi, informarea rapida si corecta a pensionarilor MAI si cresterea nivelului de transparenta privind implementarea si aplicarea noii legislatii in domeniul pensiilor militare de stat.

Comentarii

comentariu

About the Author